2024. Április 17. Szerda Rudolf napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Hősök útján (7. nap)

2016-08-22 14:00:46

2016. augusztus 17. szerda A nomád tábort szétbontották Nagynyulason és elindultak a 27 km-es útra. A célállomás ezúttal Vajdaszentivány,. Zichy udvarház, ahol spanyol lovasiskola megteremtésén dolgoznak.Ezen a településen  többen is otthon érzik magukat, mert például Dr. Vargha Noémi itt állatorvos, Bíró Zsuzsi nagyszülei élnek itt. Hála a jó égnek gyönyörű az idő, bár a csapat egyre fáradtabb, a lovakkal is van baj. Nem kis teljesítmény van mögöttük. A lovak közül Adorján Csaba állatát – mivel lesántult – le kellett a hegyről vezetni és lószállítóval elvinni Vajdaszentiványba. Dr. Vargha Noémi mint már említettük a faluban praktizál, tehát a lovak minden baját  ellátta. Volt amelyiknek injekciót adott, volt  olyan, amely csak kenőcsös ellátásban részesült általa.

No__mi___s_S__ndor.jpg

Mikor valahova megérkeznek a huszárok mindig a lovaikat látják el először. A kimelegedett állatokat vízzel lemossák vagy lóbalzsammal bekenik a hátukat, mert azok is épp úgy kimelegszenek, leizzadnak, mint az emberek.  Itatják őket, szénát raknak eléjük. Aztán  jöhet a zuhanyozás és az ebéd.  Szerdán, a túra hatodik napján, kb. 150 km-rel a hátuk mögött ezek a drága magyar legények – főleg a fiatalabbja, de akadt idősebb is – lelkesen rúgták a bőrt a Zichy kastély udvarán.  Két-két  csizma volt a kapu.

foci2.jpg

Vajdaszentiványban Jankovits Ferenc lovászmester  (a baldali képen Adorján Ritával) fogadta a csoportot. Vendéglátóik a Zichy kastély felújítója, értékmentője Szentgyörgyi István és édesanyja, Ana asszony (a jobb oldali képen Ana asszony Csontos Jánossal). Ana.jpg

Rita___s_Jankovics_Feri.jpgA vacsora előtt a vajdaszentiványi néptánc csoport meglepetés műsorral kedveskedett a magyar huszároknak. Lovas Bálint, a 63 éves Debreceni  Hajdú Táncegyüttes vezetője szakmai szemmel nézte a bemutatót és nagyon megdicsérte a táncosokat.


t__nc.jpg

Meghívta őket a Debrecenben két évente megrendezésre kerülő Szomszédolás nevű Nemzetközi Néptánc Fesztiválra.(Cs.G.)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu