2024. Április 19. Péntek Emma napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
IV. Sárrét Íze Fesztivál

2010-03-25 17:49:52

37.jpg 2010. április 24. Nagyrábén.  Kedves Főzni és Szórakozni Vágyók! „Élnek-e még a Sárrét régi falusi ételei, ismerjük-e a Sárrét ízeit?”  ̶  tettük fel a kérdést négy évvel ezelőtt. A mára már sikeres rendezvényre – amelyet a nagyrábéi Szent György-napi Vigasságok keretében tartunk meg – idén újra meghívjuk a főzéshez és a hagyományok felelevenítéséhez kedvet érző baráti társaságokat, csoportokat a Sárrétről és a Sárréten kívülről egyaránt. Kíváncsian várjuk az önök ételeit is, amelyeket időnként még ma is elkészítenek vagy amelyeket nagyanyáink emlékének adózva most idéznek fel erre az alkalomra. Az ételeket neves zsűri értékeli.Örömmel látjuk a szurkolni, ízlelni és szórakozni vágyó nagyközönséget is.A nap egyéb programjairól és az előző fesztiválokról az alábbi helyeken tájékozódhat: www.sarretiturizmus.hu, valamint www.nagyrabe.hu Nevezéseiket a főzőversenyre 2010. április 15-ig tehetik meg a következő címen: Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár 4173 Nagyrábé, Rétszentmiklósi utca 2/a kossuthlajos.muvhaz@t-online.hu,tel/fax: 54/477-334 06-30/279-2682 Koroknai Béla 06-30/747-7991 Kocsis Csaba A borítékra vagy faxra írják rá : „IV. Sárrét Íze Fesztivál”.Ha már járt nálunk, visszavárjuk, ha még nem volt, jöjjön el és főzzük együtt az elfeledett ételeket a nagyrábéi művelődési ház udvarán!              
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu