2020. Július 2. Csütörtök Ottó napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

Mű terem a téren,
2020-06-30 18:26:10

avagy műterem a téren! Élőképek és kiállítás a kortárs magyar festőművészet világából. 11 művész - 22 kép. Alaptéma a Víz. 2020 július 4-én, szombaton 10:00-től 21:00-ig a Hungarospa főbejáratánál.

« Vissza a hírekhez
Végre itt a nyári szünet!

2015-07-07 00:14:10

2015. július 2--án és 3-án még be kellett mennie az uramnak az iskolába dolgozni. A pedagógusoknak nem jár az egész nyár szabinak, összesen 46 nap szabadságuk van. Az utolsó két nap azonban már lazább, így mikor csütörtökön hazajött bepattantam én is az autóba és irány Debrecen. Drága Blanka unokánkhoz repültünk, akinek megígértük, hogy elvisszük vonatozni egyszer. Azóta azzal nyaggatja a szüleit, hogy mikor megyünk már vonatozni????
F__nyk__p_0064.jpg
No, Dezső papa kitalálta, hogy utazzunk a Zsuzsi vonattal. Én előzőleg megnéztem a neten, hogy honnan indul, hová érkezik, stb. 15:10 kor indul a városból és kb. egy órás út után érkeztünk meg a végállomásra, ahol kilátó és egy hangulatos épület fogadja a vonatról leszállókat.
F__nyk__p_0071.jpg
Felmentünk a kilátóba is, természetesen Blanka ment elől. Aztán egy kicsit beljebb az erdőben egy játszótéren rohangált egyik fa alkalmatosságtól a másikig a kicsi lány. Volt ott favonat, amire ráülve azt kiáltotta: Ülj be mama, vonatozzunk! A kis házikó is nagyon tetszett nekünk.
F__nyk__p_0078.jpg 
Szűk egy óra múlva 17:00-kor indult vissza a vonat és a 30 km-es távolságot letudva már a városban pöfögött, zötykölődött, dudált a kisvonat. Békebeli kocsikkal, ülésekkel, igazi retrós hangulatban énekeltük a Megy a Zsuzsi vonat kattognak a kerekek c. nótát. Blanka is és mi is nagyon jól éreztük magunkat.
F__nyk__p_0065.jpg
Másnap, tehát pénteken reggel biciklivel indultunk a pusztán keresztül Karcagra. Fél nyolckor pattantunk nyeregbe és kilenckor már az Ágota hídnál ittunk az egészségünkre. Egy veszélyes pont volt addig. Egy tanya, ahol egy hatalmas kuvasz (láncon) azonnal értesítette alattvalóit (a kis puli, pumi és mindenféle keverék ebeket), hogy jön két idegen és szaladjatok, morogjatok, ugassátok, kergessétek el őket. Azok szabadon voltak, úgyhogy rendesen kiabáltam és ordítottam, hogy nem mész el azonnal!, helyedre! Meg mindenféle ilyen utasítást, amit még apukámtól hallottam. Megúsztuk, nem szabdalták meg a gatyánkat. Az Ágota híd tövében pulyka család kapirgált, már egész termetes kis pulykák szaladgáltak a pulyka mama körül. Kellemesen fújdogált a szél a pusztán, a vadvirágok kesernyés illata - talán fehér üröm, de volt rengeteg kamilla is - kísért bennünket. A bogarak, a pillangók, a madarak, a juhnyáj látványa, a tengernyi búza teljesen elfeledtette velünk az idő múlását. Utunk során az Ágota híd után a Lőzér halom, majd a Zádor halom és a Zádor híd következett. Ezekről a nevekről Körmendi Lajos jutott eszünkbe, aki a Nagykunság szerelmese, krónikása volt halálig. Karcagon beugrottunk a Kerekes Cukrászdába egy fagyira és délután már Berekfürdőn söröztünk. (írta: Csontos Gabriella)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó

facebook.com/elnijohaz/

Edit vár szeretettel


Bagoly Irma nemezműves
www.facebook.com/irmanemez

Különleges, egyedi tűzzománcok
Karászi Judit
www.facebook.com/judit.karaszi

Szélmalom utca 1.
Báránd 4161
(30) 190 0499
PÉTER HÁZHOZ IS SZÁLLÍT!
www.facebook.com/baranditej/

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
https://www.facebook.com/search/top/?q
=h%C3%A1romf%C3%B6ld%20kincse%

14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL Esküvői ruhaszalon 
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

   talitabanner_1.jpg 
www.talita.hu

S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu