2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Hortobágy-Debrecen

2014-08-13 14:22:21

h__div__s__r.jpgOrszágos hírű kirakodó- és népművészeti vásárt rendeznek a hortobágyi Kilenclyukú hídnál minden évben államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepén az idén is 2014 augusztus 17 és 20 között. A több mint egy évszázadra visszatekintő vásárt színes folklór és gasztronómiai programok egészítik ki.

Szent_Laszlo_fuve.jpg

Szent László legenda elevenedik meg Debrecenben. A tavalyi győzelmet követően, a 45. Debreceni Virágkarneválon - 2014. augusztus 20-án - ismét részt vesz virágkompozíciójával az Alföldi Legendárium Klaszter, melyet a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával sikerül majd megvalósítani. A virágkocsi fő témája idén az Alföld átfogó bemutatása, melyet az Alföldi Legendárium Klaszter elnöke, Varga András ötletgazda indított útjára. A három egységből álló karneváli kocsit a Karcagi Kunlovarda híres ötlovas fogata vezeti fel, továbbá a kompozíciót egy közel 100 fős néptánccsoport fogja kísérni, melyet a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, valamint - a Szent László király által alapított - Nagyváradról érkező Csillagocskák néptáncosai és a Szeredás Népzenei Együttes alkotnak.
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu