2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Újra játszanak a debreceni Szabadtéri Színpadon

2014-06-19 07:58:49

db.jpgGálaműsorral nyitották meg 2014. június 15-én este a felújított Nagyerdei Szabadtéri Színpadot Debrecenben. Európai Uniós forrásból 304 millió forintos költséggel építették újjá a színpadot: a régi szabadtériből megmentették, de teljesen felújították az egykori öltözőépületet, és teljesen új, ezer férőhelyes nézőteret alakítottak ki. A szabadtéri színpad hatalmas erdei fenyők és kocsányos tölgyóriások között épült fel több mint hatvan évvel ezelőtt a Nagyerdő egyik legszebb részén - mondta el Bódor Edit, a színpadot működtető Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője korábban az MTI-nek. Az avató ünnepségen, 1950. június 10-én Kodály Zoltán Székelyfonó című művét játszották. A nagyszabású előadásra Menyhárt József festőművész tervezte a díszletet: egy stilizált székely szőttest és székelykaput. A nagysikerű előadáson, amelyet Csenki Imre rendezett, maga Kodály Zoltán is részt vett. Az azóta eltelt évtizedekben a Nagyerdei Szabadtéri Színpad szerves részévé vált a debreceniek kulturális életének. Generációk sora szórakozott ott egészen az új évezred elejéig. Az ezredfordulóra azonban annyira leromlott a színpad állaga, hogy be kellett zárni - ismertette Bódor Edit. Az új Nagyerdei Szabadtéri Színpad vasárnap esti avató gálaműsorán fellépett Debrecen örökös dívája, Kállay Bori lányával, Fonyó Barbarával, az operaénekes Balczó Péter, valamint Magyar Attila és Hajdu Steve színészek. Részletek hangzottak el a Székelyfonóból, valamint a Csokonai Nemzeti Színház és az Ady Endre Gimnázium diákjainak előadásában a Légy jó mindhalálig musicalből. Fellép a Debreceni Népi Együttes és a Valcer Táncstúdió is, vendég lesz Szinetár Dóra és Angyal András, Zséda, Caramel és a Dolly Roll. 2014. június 17-től a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon rendezik meg a Debreceni Nyári Színházi Esték 20. évadát. A repertoárban idén összesen tizenhat produkció szerepel a legkülönbözőbb műfajokban: lesz krimi, bohózat, zenés vígjáték, mesemusical és operett. Fellép mások mellett Udvaros Dorottya, Oroszlán Szonja, Détár Enikő, Nagy Sándor, Hujber Ferenc és a L'art pour l'art társulata.(forrás:mti.hu)

 
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu