2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Tárlat Debrecenben

2009-11-19 13:31:36

kisseszter005.jpgKiss Eszter képzőművész TALÁLKOZÁSOK című kiállításának megnyitója és helyszine
2009. november 22-én vasárnap 11.00-kor a DOTE Elméleti Galériája
(Debrecen, Nagyerdei krt. 98.)
A kiállítást megnyitja: Erdei Sándor újságíró
Közreműködik: Kocsis Csaba

Kiss Eszter 1956-ban született Püspökladányban. 1972-82 között a Városi Képzőművészeti Kör tagja, ahol Topor András festőművésztől tanulta a rajzolás, festés alapjait. A helyi gimnáziumot matematika tagozaton végezte. Ekkor már nyaranta részt vett a debreceni Medgyessy Kör nyári alkotótáboraiban, melyeket Bíró Lajos festőművész vezetett, később pedig a Topor András vezette püspökladányi Alkotótáborokban. 1979-ben a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán kapott földrajz-rajt szakos diplomát. Itt Berecz András festőművész volt a tanára.Előbb általános iskolai tanárként dolgozott, majd a JATE földrajz szakának elvégzése után középiskolai tanárként, később a városi Művelődési Központ művészeti vezetőjeként. 1982-1989 között vezette a városi Képzőművészeti kört. Több alkalommal részt vett a Magyar Művelődési Intézet által vezetett művésztelepeken: 1989-ben Móron, 1991-ben és 93-ban Héderváron, valamint a bécsi Kunstmesse-re és a Velencei Biennáléra szervezett tanulmányutakon. Szintén az MMI szervezésében csoportos kiállításon vett részt 1992-ben a franciaországi Bonneville-ben és La Roche-ban. 1991-ben a gödöllői Nyári Szabadiskolán Sisa József vezetésével a tűzzománc különböző technikáit tanulmányozta: a sgraffito, a rekesz-, sodrony- és azsúrzománc technikákat.
Alapító tagja  volt a berekfűrdői Nagykunsági Képzőművészeti Alkotótábornak. 1998 nyarán részt vett Erdélyben a Gyergyószárhegy és a Makfalvai Művésztelepeken.

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu