2024. Április 19. Péntek Emma napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Átadták a Kenézy-kórház felújított sürgősségi részlegét

2013-12-18 19:30:43

43209_kenezy_logo_facebook.jpgKósa Lajos (Fidesz-KDNP), a város polgármestere az avatáskor elmondta: a fejlesztéssel Debrecen és Hajdú-Bihar megye immár minden igényt kielégítő sürgősségi betegellátó rendszerrel rendelkezik. A kórház egyik régi épületszárnyát teljesen felújították és csaknem kétszeresére bővítették, és új mentőbeállót, mentőbejáratot, betegirányítót, várót, őrző részleget és kórtermeket is kialakítottak. Az orvostechnológiai eszközpark többek közt lélegeztető géppel, defibrillátorokkal, helyszíni röntgennel és mobil ultrahanggal bővült. Az építési munkálatokra 385 millió forintot, eszközbeszerzésre pedig 136 milliót fordítottak, ebből 457 millió uniós és kormányzati támogatás volt. Kósa Lajos jelezte: a fejlesztéssel a kórház sürgősségi betegellátó osztálya magasabb szintű besorolást kapott, így az az észak-alföldi és az észak-magyarországi régió vezető sürgősségi centrumává vált. Emlékeztetett arra is, hogy a 2010-ben indult fejlesztésre még a városi és a megyei önkormányzat mint közös fenntartók pályáztak, de már úgy készítették elő a projektet, hogy az intézménynek a Debreceni Egyetemmel történő integrációjakor - amely a tervek szerint a jövő évben megvalósul - ne kelljen azon módosítani. A fenntartóváltást az egyetem rektorával közösen kérték, így az ország egyik legnagyobb betegellátó intézménye jöhet létre Debrecenben - tette hozzá. Lampé Zsolt, a Kenézy-kórház főigazgatója közölte: jelenleg több fejlesztés is folyamatban van az intézményben. Ezek közül kiemelte az intenzív osztály fejlesztését, de megemlítette, hogy jövőre a felnőtt mozgásszervi rehabilitációs osztály felújítása is megkezdődik.(forrás:richpoi.com)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu