2018. Április 22. Vasárnap Csilla napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Hajdúszoboszlói Fazekasház
2018-04-20 11:41:58

Tájházak Napja 2018 - „Hajdúnánás házhoz jön, a Hajdúszoboszlói Fazekasházhoz”

« Vissza a hírekhez
Játék és tanulás gombokkal

2013-07-31 09:45:45

gombok.jpgNem is sejtjük, mennyi játékötlet, matematikai tapasztalatszerzés, problémahelyzet, és fejlesztési lehetőség rejlik egy gombos dobozban!  Borítsuk ki az asztalra a gombjainkat, és biztos vagyok benne, hogy az ovis-kisiskolás gyerekeink felállnak a számítógép mellől!
Na ugye? Már ott is állnak melletted! :) Kérdezd meg tőlük, melyik gomb tetszik nekik legjobban? Ha azt válaszolják, hogy “ez”, akkor kérdezz vissza, megnevezve a gomb tulajdonságait: a nagy, sárga, amin két lyuk van? Mondja el mindenki sorban, melyik gomb tetszik neki, és adj mintát, azaz te pontosan nevezd meg a neked tetsző gomb tulajdonságait!  Már tanultok is! Mondhatod azt is: nézzétek, a kupac bal oldalán ott egy két lyukú, nagy zöld gomb – nekem az is tetszik! Gondolj bele, mennyi információt adtál át, ahelyett, hogy csak annyit mondasz: “ez tetszik.” És már játszotok is…lehet barchobázni, melyikre gondolok? Kicsi, piros, két lyuk van rajta… Aztán válogassuk ki, amelyik tetszik valakinek, mert igen fontos, hogy az érzelmeikre alapozzunk, így lesz kedvük tovább játszani! Tegyük őket sorba nagyság szerint! Először a legnagyobb legyen elől, ez a csökkenő sorrend, majd a legkisebb legyen elől, ez a növekvő sorrend. Milyen fontos fogalmak, amelyeket könnyen megért egy ötéves is, mégis milyen nehéz, ha az iskolában találkozik vele először. Építsünk, kirakózzunk a gombokból: mindenféle alakzattal próbálkozhatunk: ház, virág, fa….végül építsünk utat! Legyen az egyik egyenes, a másik kanyargós. Melyik a hosszabb? Hogyan tudnánk lemérni? Ne áruljuk el rögtön a felnőttek számára kézenfekvő megoldást, hagyjuk, hadd próbálkozzanak a gyerekek! Válogassunk alak, szín, nagyság, gomblyukak száma szerint – alkossunk csoportokat, nevezzük el őket! (forrás: gyereketeto.hu a teljes cikk: Sárosdi Virág blogjában)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg