2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Kellemes környezetben futhatnak ezután

2013-06-14 10:12:26

NEFAG.karcagfuto201306.jpgErdei futópályát avattak 2013. június 14-én 9:30-kor Karcagon a Parkerdőben (Liget úti sportpálya mellett). A futópályát a NEFAG Zrt és Karcag Város Önkormányzata közös erővel alakította ki és a megnyitás után váltófutóversennyel vették birtokukba a karcagi iskolások. "A természet körforgásában nem létezik sem győzelem, sem vereség. Csak a mozgás létezik." /Paulo Coelho/ A megnövekedett társadalmi igényeknek megfelelve, az erdők közjóléti funkcióinak magas színvonalon történő biztosítása a NEFAG ZRT. működésének egyik alappillérévé vált az elmúlt évek során....2005-ben Karcag város és környéke lakosságának régi vágya teljesült, amikor a város környéki, zömében tölgyerdőben kialakították a Karcagi Parkerdőt. A NEFAG ZRT. és a Karcagi Önkormányzat közös munkájának eredményeként, a feltárást követően megvalósult egy sétáló, kocogó pálya és a hat állomásos tornapálya mintegy 850 m hosszúsággal. A bővítésre, a munka folytatására azonban egyre nagyobb igény merült fel, így a már korábban elkészített tervek alapján idén elkezdődhetett a parkerdő megújítása. A felújítás eredményeként egy új, 900 méteres futópályát alakítottak ki, és a város környezetének élővilágát bemutató tanösvény is megvalósult. A régi tornapálya területe és az új létesítmény összekapcsolódott, így a sportolni vágyók ötféle hosszúságú futópályából választhatják ki maguknak a megfelelőt. Az újonnan kialakított helyszíneken korszerű, tájba illő információs és irányítótáblákat helyeztek el, megkönnyítve a tájékozódást és biztosítva az új, érdekes ismeretek megszerzését. A NEFAG ZRT. bízik abban, hogy a város és környékének lakossága, az elmúlt évek tapasztalatai alapján, hamar megkedveli az új létesítményt, a kirándulók, sportolók, túrázók számára egyaránt hasznos kikapcsolódást sportolási, edzési pihenési helyszínt nyújtó erdőt. Reményei szerint – a korábbi hagyományokhoz hasonlóan – Karcag város és a NEFAG ZRT. felügyelete alatt, valamint közösségi összefogással, odafigyeléssel biztosítható lesz, hogy a beruházás keretében elhelyezett parkerdei berendezések hosszú ideig szolgálhassák minden látogató igényét.(forrás:forestpress.hu)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu