2024. Április 19. Péntek Emma napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Étteremben mutatják be a civis város ikonjait...

2013-04-17 16:37:36

ikon_fekvo.jpgA debreceni Ikon étteremben mutatják be ezentúl a város „ikonjait”: Debrecen díszpolgárairól és Pro urbe-dijjal kitüntetettjeiről nem csak olvashatnak az étterembe betérők, hanem megkóstolhatják az étlapon kínált kedvenc ételeiket is. A sorozat első ikonja Aradi Csaba nemzetközi hírű ökológus, a Hortobágyi Nemzeti Park nyugalmazott igazgatója. Balogh Károly, az Ikon étterem tulajdonosa az ebből az alkalomból tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta: az étterem a kitüntetettek közül folyamatosan szólítja meg, keresi fel azokat a személyeket, akiknek a kedvenc ételét, menüsorát a helyben kapható alapanyagokhoz igazítva elkészíti. Ezt követően a díjazott nevével beazonosíthatóan közli étlapján, illetve munkásságát magyar és angol nyelven közzé teszi a turisztikai fórumokon, honlapokon. Az első ikon, Aradi Csaba egész pályafutására jellemző szakmai alázattal kezdett neki a legnagyobb feladatnak, a Hortobágy ökológiai megmentésének, hogy az évtizedeken át sérülést szenvedő pusztát meggyógyítsa és helyreállítsa. Segítsége nyomán ritka fajok menekültek meg és élnek napjainkban is Hortobágyon. 2010-ben Debrecen városa díszpolgárrá avatta – olvasható az Ikon étterem étlapjának főoldalán, amelyben tudatják, hogy az ökológus kedvenc étele, a báránypecsenye Pékné módra két hónapon át szerepel az étlapon. A következő ikon a júniusban aranymiséjét tartó díszpolgár, Bosák Nándor, Debrecen-nyíregyházi római katolikus megyéspüspök lesz. A Bemutatjuk Debrecen ikonjait elnevezésű sorozat célja, hogy a debreceniek, bel- és külföldi turisták közül minél többen tudják-ismerjék meg a cívisváros büszkeségeit. Az étteremben létrehozzák az ikonok falát, ahol valamennyi bemutatott kitüntetett és kedvenc étele látható lesz – mondta el a vendéglős. Az egy éve megnyílt debreceni Ikon a Dining Guide kalauz szerint Magyarország harmadik legjobb vidéki étterme. „Az érdem nemcsak az étteremé, hanem Debrecené és a Debrecen környéki őstermelőké, akik friss alapanyagokkal látják el konyhánkat, hogy egészséges, magas minőségű fogásokat készíthessünk vendégeink részére" – mondta Balogh Károly. (Forrás: MTI/Magyar Kurír)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu