2024. Június 15. Szombat Jolán napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Sárrét Íze Fesztivál hetedszer

2013-04-14 19:02:49

s__rr__t__ze.jpgNagyrábé Berettyóújfalutól és Püspökladánytól, két kistérségi központból 20-20 kilométerre fekszik a Nagysárréten. A falu regionális rendezvényei révén országos hírnévre tett szert. A VII. Sárrét Íze Fesztivál 2012. április 27-én kerül megrendezésre. A Megújuló piacképes hagyomány című konferencia, amelynek programja  A tűz és a föld művészete című kiállítás megnyitója a nádudvari Fazekas dinasztia munkáiból. Kiállítók: Fazekas Lajos, Fazekas István, Fazekas Erzsébet, Fazekas Ferenc, ifj. Fazekas István, Dr. Viszokay Kornél  Megnyitja: Kocsis Csaba, majd a Zsákai Ildikó és Sápi József tart előadást a Derecskei Fenséges Kézműves Lekvárokról. A IX. Szent György napi vígasságok 2013. április 27-én várja a látogatókat. A pásztorélet ősi hagyományai szerint Szent György napján hajtják ki az állatokat a szabad ég alá. Így történik ez Nagyrábén is, ahol a juhkihajtással és birkanyírásra emlékeznek az eseményre. Valamikor a tavasz köszöntésére az öreg pásztorok és a kisbojtárok pásztortüzet gyújtottak. Itt a főzéshez és a hagyományok felelevenítéséhez kedvet érző baráti társaságokat, csoportokat várjuk, hogy lehetőség szerint kétfogásos „menü” összeállításával nevezzenek be a versenybe. Legalább egy ételnek a helyszínen kell készülni, a csapatoknak röviden be kell mutatniuk az általuk választott ételeket. Kíváncsian várjuk az önök ételeit, amelyeket időnként még ma is elkészítenek vagy amelyeket nagyanyáink emlékének adózva most idéznek fel erre az alkalomra. Az ételeket neves zsűri értékeli. Örömmel látjuk a szurkolni, ízlelni és szórakozni vágyó nagyközönséget is. A nap egyéb programjairól az alábbi helyeken tájékozódhat: www.sarretiturizmus.hu, www.nagyrabe.hu  Nevezéseiket a főzőversenyre levélben és e-mailben 2013. április 22-ig tehetik meg a következő címen: Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár 4173 Nagyrábé, Rétszentmiklósi utca 2/a, kocsabi59@gmail.com, telefon 54/477-334, 06-30/279-2682 Koroknai Béla, 06-30/747-7991 Kocsis Csaba, A borítékra írják rá : „VII. Sárrét Íze Fesztivál”. Ha már járt nálunk, visszavárjuk, ha még nem volt, főzzük együtt az elfeledett ételeket a nagyrábéi művelődési ház udvarán!
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Óegiangyalunkmeheszetwww.facebook.com/fenyvespanninyaraloKézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekesww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu