2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Madárhangos tavasz...

2013-04-10 16:08:06

hnp.jpeg...címmel vezetett gyalogtúrára kerül sor a Hortobágyi Nemzeti park munkatársainak vezetésével 2013. április 13-án. Tavasszal is nagy tömegben vonulnak a költöző madarak, de ezúttal sietősebben, hiszen a párválasztás, fészeképítés, tojásrakás, költés, fiókanevelés sürgeti őket, minél jobban ki kell használniuk a jó időket. Lessük meg együtt ezt a természeti eseményt, április 13-án, szombaton. Ebben az időszakban a helyben költő madarak már javában a tojásaikat melengetik. A gémek és kócsagok a nádban lapulnak fészkeiken, a táplálkozó párjaik azonban könnyen megfigyelhetők röptükben. A nyári ludak között már több olyan van, mely a fiókáit vezeti. A tőlünk északabbra költő madárfajok közül még sok megfigyelhető ebben az időszakban a hortobágyi halastavakon, hiszen az ő hazájukban a tavasz később érkezik. A lecsapolt tavakon bíbicek, lilék, nagy godák, pajzsoscankók és partfutók csapatai táplálkoznak. Így készülnek fel további vándorútjukra az észak-európai költőhelyük felé.A túra előzetes bejelentkezéssel, minimum 5, maximum 30 fő esetén indul. Jelentkezési határidő: 2013. április 12. 14.00 óra. Találkozás szakvezetőnkkel 9.00 órakor Hortobágy-halastavi Kisvasút indítóállomásánál. A program időtartama: 4-5 óra, a túra távja kb. 10 km. Részvételi díj: 1500 Ft/felnőtt; 800 Ft/gyerek; 3000 Ft/család.(forrás:hnp.hu)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu