2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Főszerepben a kabai polgármester

2009-09-23 08:22:58

Szegi_20Emma_20honl.jpg

2009. szeptember 26. (szombat) 19.00 órakor a Kabai Nyári Színház bemutatja: Sütő András: „Vidám sirató egy bolyongó porszemért” című fergeteges komédiáját  a püspökladányi Dorogi Márton Városi Művelődési Központ színháztermében. A darab egyik főszerepét Szegi Emma - Kaba polgármestere - (a képen) játsza. A történet: Szegény, de életvidám ember Fügedes Károly. Egyetlen baja, hogy nem lelé helyét a világban, pedig váltig kereste egész eddigi életén át. Volt ilyen-olyan vallású gyülekezeteknél, egyik-másik pártnál, beleszagolt mindenféle ideológiába, de még mindig nincs helye a világban. A bolyongása porszemünknek a darab folyamán éppen egy újonnan felbukkanó vallási - mezei vezető által toborzott gyülekezet közé vezet, melynek vezetője a kujon Prépdikás. Nem akar ő mást,mint mások hiszékenységéből-ostobaságából megélni; a lehető legjobban. Az özvegy Fügedest öt szép és huncut lányával együtt a véletlen sodorta Prédikás karmaiba, aki rögtön meg is akarja szerezni magának a legszemrevalóbb leányt - Lenkét - miközben már Emmát is szédíti nagy-nagy "hímöklelésekkel". Az új vallás és Prédikás mesterkedése nincs ínyére a lányoknak és elhatározzák, hogy alaposan megleckéztetik a szoknyavadász, haszonleső Prédikást. Fergeteges ugratást, "móresre tanítási hadjáratot" indítanak és a székely -góbé vérbő humora úgy kezd áradni a szinpadon, hogy a nézőnek kapaszkodnia kell, le ne essen nevettében székéről. Sütő András népi komédiája kaján nyelvi gazdagsággal gyönyörködtet bennünket, miközben egy pillanatra sem hagyja, hogy megpihenen a rekeszizmunk. Lesz-e új vallás, s vele "új világ" a Fügedes családban? Szíve választottjához mehet e Lenke avagy sem? Ezt nem illő elárulni. Mindenesetre sok hajcihő-csel-női huncutság történik hogy "helyreálljon a rend valahogy.

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu