2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Fénylánc-2012. 12. 21.18:00 Püspökladány-Farkas sziget

2012-12-20 08:46:40

f__nyl__nc.jpgAzt mondják,jön a világvége. Jön a három napos sötétség, zárkózz be, bújj a föld alá, menekülj! Azt mondják, ha túl akarod élni, halmozz fel vizet, élelmiszert, fegyvert... Azt mondom, az jön, amit teremtünk! Hozd el Te is a fényed, gyűljünk össze a hegyek csúcsán, ne menekülj! Azt mondom, ne félj a Benned lévő fényen nincs hatalma a sötétnek...Ötödször gyullad ki a Fénylánc az év legsötétebb napján, ötödször gyűlünk egybe szent hegyeink ormán,m ötödszörre akarjuk együtt, hogy imánk az Istent újra megtalálja. Ha ötről hatra akarsz jutni, ha fényt akarsz vinni az elsötétült világba, ne bújj, gyere velünk! Zarándokútra hívunk! Gyere velünk, ne légy rest, cipeld fel a hegyre terhedet, amit már régóta le szeretnél tenni. Gyere velünk, ne légy hitetlen, emelkedj felül magadon, és a csúcson az vár, amire vársz: a nyugalom, a béke, és a közösÉG. Találd meg a környék számodra legszentebb hegyét..., a többit bízd a Teremtőre. Ne tarts szertartásokat, ne legyenek beszédek, hangoskodás, csak énekeljetek, beszélgessetek vagy hallgassatok - de azt őszintén. Rakjuk ki magunkból mindent, ami hazug, ami csorba, ami mérgez, hogy végre a fényes oldalunkkal fordulhassunk egymás felé, végre egymásra találjunk. Csak azt hozz, ami éltet: a szereteted hazád, nemzeted és Istened iránt. Hozzál kóstolót ételeidből, italaidból. Most hozzád szólok, akik önként, vagy a sors akaratából elhagytad Hazád, vagy a Hazád hagyott el téged: magyarnak lenni vallás, azaz vállalás. Amíg hited és nyelved egy az enyémmel, testvérem vagy, ezért bárhol élsz a nagyvilágban kérlek, gyújts te is tüzet! Bárhol élsz, és bárki vagy kívánom, hogy a legsötétebb éjszakán te is megtapasztald: Nem vagy egyedül! (Írta Géczy Gábor) 
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu