2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
"...mik vagyunk"

2012-12-07 09:01:44

ozsvath_s.jpgA püspökladányi Karacs Ferenc Múzeum Baráti körének szervezésében 2012. december 12-én, szerdán 14 órától Ozsváth Sándor művelődéstörténész (a képen) előadására kerül sor a múzeumban.  Az előadó egy  adventi beszélgetés keretében fogja bemutatni új kötetét „..mik vagyunk” címmel. Ez a mű az előző „Látjátok, feleim…” című könyv történeteinek folytatása. A szerző meggyőzi a kötet olvasóját arról, hogy hazánkfiát minden érdekli, ami a kis Túrtól a Görgényi-havasokig porladó, elidegenülő kultúránk értéke marad(hat). S a magyarságismeret tanáraként, a szerves műveltség elkötelezett híveként ezután sem tehet mást, mint felmutatni: „….mik vagyunk”.
"Csonka-Szatmárban, Szamosszegen születtem 1950-ben. A gyermek- és ifjúkor meghatározó időszakait Nagyecseden és Debrecenben töltöttem igaz magyarok, nyakas kálvinisták között. A Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában érettségiztem. Előbb Egerben szereztem magyar-történelem szakos általános iskolai tanári oklevelet, majd egyetemi diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházelmélet szakán. Nyolc évig Püspökladányban tanítottam, 1982 óta vagyok a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola oktatója (két éve már csak mint „továbbszolgáló”).  A tanítás mellett hosszú ideig vezettem amatőr színjátszó együtteseket – ősbemutatóként még gyermekoperát is rendeztem (Csenki Imre-Vargha Balázs: A tücsök és a hangyák). Rendszeresen jelennek meg írásaim, fotóim különböző debreceni és országos lapokban, folyóiratokban. Tagja vagyok a Protestáns Újságírók Szövetségének. Előző kötetemet, Látjátok, feleim… címmel az Accordia Kiadó jelentette meg 2009-ben." (Ozsváth Sándor)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu