2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Írók, költők együtt

2012-09-12 14:28:53

k__rmendi.jpgIdén is megrendezik a Körmendi Lajos Írótábort Berekfürdőn 2012 szeptember 16-23-ig. Szeptember 16-án, vasárnap 16:30-kor megemlékezést tartanak Körmendi Lajos sírjánál a berekfürdői temetőben, majd 17:00-kor a Bod László Művelődési Ház földszinti termében könyvbemutató lesz, ahol a nyáron elhunyt kisújszállási költő Szenti Ernő Időtest c. kötetét Mezey Katalin mutatja be, majd Rideg István Körmendi Lajos világa (I. kötet) című dokumentum tanulmányát Bertha Zoltán ismerteti. Szeptember 17-én 18:00-kor Kiállítást nyitnak a Marosvásárhelyi Fotóklub tagjainak munkáiból és megemlékeznek a 100 esztendeje született Kiss Tamás költőről. Az esten közreműködik Csikos Sándor Érdemes Művész, Kobzos Kiss Tamás és Kocsis Csaba.Szeptember 19-én 17:00-kor Berecz András mese- és énekmondó estje a Megbékélés Háza konferenciatermében. Szeptember 20-án csütörtökön 17:00-kor a Bod László Művelőséi Ház emeleti termében Van-e jövője a Gutengerg Galaxisnak címmel irodalmi lapok seregszemléje lesz. Bemutatkozik a Bárka, az Együtt, a Magyar Napló és a Székelyföld. Közreműködik a Hangraforgó együttes.Szeptember 21-én pénteken 17:00-kor A bereki Nagykun Művésztelep alkotásaiból nyílik tárlat a Debreceni Egyetem Élettudományi Galériájában. A kiállítást megnyitja Jókai Anna Kossuth díjas író, közreműködik Csikos Sándor Érdemes Művész és a Kokas Banda.(forrás:berekfurdo.hu)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu