2024. Április 17. Szerda Rudolf napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
A Derke kapta az idén a civilek Koppányi-díját

2012-05-03 10:16:39

kopid__j3.comAz ünnepséget a tavalyi díjazott a balmazújvárosi BAKI ifjúsági házában rendezték. Civil díj Koppányi István emlékére. Ez a neve az immár 16. éve odaítélt elismerésnek, melyet a fiatalon elhunyt közösségépítő, Koppányi István szellemiségének megőrzésére hoztak létre barátai és munkatársai, akikkel például a Szóla Rádió elindításában működtek együtt. Az idén 22-en (magánszemélyek, civil szervezetek) csatlakoztak a kezdeményezőkhöz, s közülük legtöbben a Derkét, a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesületet jelölték a díjra. A szintén civilek által működtetett balmazújvárosi ifjúsági házban, a gitárklub tagjainak éneke és játéka keretezte az ünnepséget, melyen Jónás Zoltán egyesületi elnök (a képen jobb szélen) vette át a Tamus István grafikájával díszített oklevelet. A Derke olyan fiatalokból áll, akik évek óta szakmai érvekkel igyekeznek népszerűsíteni a közösségi közlekedést a környezetszennyező autózással szemben. Nem műkedvelők, halálosan komolyan veszik a küldetésüket. Hozzáértő közlekedési mérnökök, illetve a közösségi közlekedés iránt végtelenül elkötelezett, s legfőképpen kreatív emberek. Kitartó munkájukkal évek során elérték, hogy a Debreceni Közlekedési Zrt, és a vagyonkezelő holding vezetői kénytelenek meghallani a szavukat. Többször volt már példa arra is, hogy lényeges változtatások előtt véleményezésre elküldték nekik a tervezetet. Figyelnek a menetrendek hibáira, az útvonalak kialakítására, az egész helyi tömegközlekedés megszervezésére, s folyamatosan  jobbító ötleteket fogalmaznak meg.  Nem restek sziszifuszi munkával kiszámolni, mit miként kellene módosítani, hogy az embereknek több kedvük és érdekük legyen kocsi helyett busszal, trolival, villamossal utazni. Ott vannak minden rendezvényen, ahol a közösségi közlekedés szóba kerül. Véleményt mondanak, javasolnak, de nem támadnak, nem veszekszenek. Ha a felvetésük süket fülekre talál, akkor is türelmesek, s legközelebb újra próbálkoznak. Nevüknek elismerést szereztek, szavuknak máris hitele van, s egyre nagyobb tekintélye lesz. (írta:Szabó Katalin, fotó: Matey István)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu