2024. Április 19. Péntek Emma napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Ismét gyerekzsivajtól volt hangos az erdő

2012-04-05 11:40:30

pladatavasz201203.jpg2012. április 5. - Immár hagyománnyá vált, hogy a Püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium tanulói a tavasz kezdetén egynapos természetismereti vetélkedőt rendeznek az ERTI püspökladányi Farkasszigeti Arborétumában. A közel 300 gyerek az arborétumban és az azt körülvevő erdőben megbúvó "állomásokon" válaszolt a tanárok által összeállított természetismereti, természetvédelmi és helytörténeti kérdésekre. A rendezvény módot adott arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a város határában immár közel 80 éve zajló erdészeti kutatómunka tárgyiasult eredményeivel, és láthassák azokat az erdőket, melyeket szüleik – még gyermek- és fiatalkorukban – ültettek és kapáltak. A kutatóintézet és a város oktatási intézetei közötti évek óta töretlen együttműködés nem titkolt célja, hogy a felnövekvő ifjúság az őt körülvevő erdők értékét megismerje, becsülje, és jelentőségéhez méltóan bánjon majd vele. A rendezvény részét képezi a pedagógusok és erdészek egész évre kiterjedő közös munkájának, - Föld Napja, Szemétszüret, Madarak és Fák Napja, Erdei Iskolai- Erdei Óvodai programok, Túry Elemér Ökotábor működése - melynek eredményeként az iskolák, óvodák gyerekei a tanteremben megszerzett természetismereti gondolatokat a szabadban, valós körülmények között sajátíthatják el. Fotó:Rásó János Írta:Csiha Imre (forrás:ForestPress)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu