2024. Április 20. Szombat Konrád, Tivadar napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Tavaszi süti

2013-10-09 22:21:50

túrókrémes kocka_1.jpg2012. március 15. Ünnep van. Négy napos. Végre itthon a család. Sütöttem finomat, jól is sikerült. A sógornémtől kaptam a receptet. Nagyon finomra sikeredett, ízlett mindenkinek. Itt részletezem. Hozzávalók: A tésztához:6 db tojás,12 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg liszt, fél citrom reszelt héja. A krémhez:25 dkg Rama, 30 dkg porcukor, 25 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 1 doboz barackkonzerv, én saját készítésű barack befőttet tettem bele. A díszítéshez porcukor. Elkészítés: Piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét az összes cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját és a citrom héját is hozzáadjuk és hirtelen belekeverjük a kézi mixer legmagasabb fokozatán. A lisztet óvatosan egy fakanállal a habba keverjük, majd a tésztát egy papírral kibélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220 fokon 10-12 percig sütjük. Miután kihűlt, keresztben kettévágjuk. Elkészítjük a krémet. Habosra keverjük a puha Ramát az átszitált porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a túrót és tovább habosítjuk. Végül a lecsepegtetett, apróra felkockázott barackot is belekeverjük és a piskóta lapok közé töltjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd kocka alakúra vágjuk. Porcukorral meghintjük a tetejét és így kínáljuk.(Írta: Csontos Gabriella)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu