2024. Július 15. Hétfő Henrik napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Érdemes Művész lett

2012-03-14 15:24:02

csikos.jpgKitüntették Csikos Sándort, Berekfürdő Kunkapitányát, Karcag város szülöttét, Debrecen szeretett színészét. Csikos Sándor a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének birtokosa, Kazinczy-, Csokonai- és Jászai Mari-díjas kiemelkedő színvonalú, évtizedes színművészeti munkásságának, rendezői, nyelvművelői, pedagógiai tevékenységének elismeréseként Érdemes Művész elismerést kapott. Csikos Sándor 1965-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, a Miskolci Nemzeti Színházbeli pályakezdés után az Irodalmi Színpad és Győr voltak rövidebb ideig tartó állomáshelyei. A Csokonai Színház társulatának hosszabb-rövidebb megszakításokkal három évtizede tagja. Tíz évig a nyíregyházi színház művésze, három évadon keresztül annak igazgatója volt. A debreceni Ady Endre Gimnázium drámatagozatosait elhivatottan tanítja, többek között a szép magyar beszédre. A társulat egyik meghatározó, nagytekintélyű tagja. Az utóbbi években Debrecenben a Halotti pompa, a Háry János és A gyertyák csonkig égnek (a képen) című előadásokban láthattuk-láthatjuk. (forrás:csokonaiszinhaz.hu)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Óegiangyalunkmeheszetwww.facebook.com/fenyvespanninyaraloKézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekesww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu