2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Új üzem épül Karcagon

2012-01-25 14:56:45

karcagi_ipari_park.jpgA Vidékfejlesztési Minisztérium támogatja a luxemburgi többségi tulajdonban lévő SDK Hungarn Kft. beruházását, melynek köszönhetően új, elektronikai hulladékok szétszerelésére és újrahasznosítására szakosodott üzem épül Karcagon – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a VM Sajtóiroda. A Karcagi Ipari Parkban, 5 hektáros területen felépülő új üzemben elektromos és elektronikus háztartási hulladékok, hűtőgépek integrált feldolgozására nyílik lehetőség a legkorszerűbb feltételek és a legszigorúbb környezetvédelmi előírások betartása mellett. A létesítmény 150 embernek teremt munkalehetőséget a városban. Fazekas Sándor a támogatói nyilatkozat aláírásánál hangsúlyozta, hogy a tárca segít minden olyan kezdeményezést, amely a legjobb gyakorlatok és a legjobb technológia átvételével elősegíti a környezet megóvását, hozzájárul a fenntartható fejlődéshez. Jelenleg jóval több erőforrást használunk, mint amennyit a fenntarthatóság megenged. Ha az erőforrások kimerülnek, a gazdaság komoly veszélybe kerülhet, ezért is fontos, hogy az elektronikai hulladékokból kinyerjük az értékes nyersanyagokat és újrafelhasználjuk. Hans Peter Walter az SDK Hungarn Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a legkorszerűbb luxemburgi modellt honosítják meg hazánkban, amit az Európai Unió környezetvédelmi testületei is támogatnak. A tervek szerint az üzem alapkövét 2012 júniusában lerakják, és 2013 második negyedévében megkezdik a termelést. Az ünnepélyes aláíráson részt vett Nagy Andor, az Országgyűlés Fenntartható Bizottságának alelnöke, Jártas Antal, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség ügydöntő felügyelő bizottságának elnöke, Dobos László, Karcag város polgármestere és Varga Nándor, a Karcagi Ipari park ügyvezető igazgatója. (forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu