2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Püspökladány: a gyógyvizek városa

2011-12-07 14:35:18

91324_Dombi_Imrene_004.jpgPüspökladány önkormányzata a város kitörési pontjának a gyógyturizmus fejlesztését tartja. A település fürdőfejlesztéssel, a belvízveszély problémájának megoldásával, közmunkaprogramok kidolgozásával és a helyi gazdák támogatásával igyekszik előrelépni – a Rádió Orient műsorában Dombi Imréné polgármester (a képen) mutatta be a város mindennapjait. Dombi Imréné a 2010-es választásokat követően Püspökladány alpolgármesteri pozícióját foglalta el, azonban a polgármester tragikus halálát követően az elhunyt helyébe lépett. A Rádió Orient műsorának vendége elmondta, a város köszönhetően többek között elődje munkájának, nullára dolgozta le a 132 millió forintos működési hitelállományt. „Az önhibájuk miatt hátrányos helyzetű települések pályázatán először 87 millió forintot, majd utána 45 millió forintot nyert a város” - emelte ki. Püspökladány nagyrészt mezőgazdasági település, iparral nem rendelkezik. Az önkormányzat éppen ezért fontosnak tartja a gazdákkal való együttműködést. „Önkormányzati szinten is segíteni szeretnénk termelőinknek. Ausztriával tárgyalásokat kezdtünk, melynek eredményeként a gazdák hosszú távú megállapodásokat köthetnek termékeik értékesítéséről” - beszélt az OrientPress Hírügynökség közigazgatási rádiójának vendége a település gazdasági helyzetéről. A településen a közelmúltban számos beruházás valósult meg. Sor került a Területi Gondozási Központ áthelyezésére, a helyi oktatási intézmények informatikai fejlesztésére, továbbá a művelődési ház is jelentősebb pályázati pénzeket nyert el. Emellett a déli gyűjtőút egy több száz millió forintos pályázat keretében került megépítésre. „A jövőben a városi sportpálya felújítására, illetve a szennyvízhálózat 100 százalékos kiépítésére is pályázatot nyújtunk be” - foglalta össze Püspökladány terveit a polgármester. Az önkormányzat a város egyik kitörési pontjának a helyi gyógyturizmus kiépítését tartja. A jövőben fürdőfejlesztést szeretne elindítani a városvezetés, továbbá a belvízproblémák megoldására a belterületi csapadékelvezetés kérdését is célul tűzték ki. Emellett az „Öntsünk tiszta vizet a pohárba” elnevezésű pályázat keretében a helyi ivóvíz minőségének javulása is várható. (forrás: OrientPress Hírügynökség)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu