2024. Július 16. Kedd Valter napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Egy cipősdoboznyi szeretet a szórvány magyaroknak

2011-11-23 13:37:33

nym_karacsonya_logo.jpgHa szeretnéd szebbé tenni egy határon túl élő magyar gyermek karácsonyát, barátaiddal, családoddal, osztályoddal együtt töltsetek meg egy vagy több cipődobozt ajándékokkal, amit eljuttatunk a Belényesi-medence gyerekeinek. Kérjük, a dobozra írjátok rá, hogy milyen idős lánynak vagy fiúnak szánjátok az ajándékot. Mivel töltsd meg a cipődobozt? Hogy többet mosolyogjanak: társasjátékokkal, plüssjátékokkal, kisautóval, babával. Hogy ne fázzanak: meleg sapkával, sállal, kesztyűvel, zoknival. Hogy egészségesek maradjanak: szappannal, samponnal, fogkefével, fogkrémmel. Hogy fejlődjenek: füzetekkel, tollakkal, tolltartóval, kifestővel, színes ceruzákkal. A cipődobozokat a karcagi Nagykun Református Gimnázium könyvtárban gyűjtjük 2011.december 15-ig, és az azt követő héten adjuk át a várasfenesi, belényesi, körösjánosfalvi, belényessonkolyosi gyerekeknek. Önzetlen segítségeteket köszönjük!
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Óegiangyalunkmeheszetwww.facebook.com/fenyvespanninyaraloKézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekesww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu