2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Sárkány égi tavon -

2011-10-05 20:49:03

2199_500x300.jpg- Széman Richárd tündérvilága címmel nyílik fotókiállítás a debreceni Méliusz Központban 2011.  október 7-től 15-ig. (Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ Debrecen, Bem tér 19.) A kiállítást Kémeri Attila kultúrkubikos nyitja meg 2011. október 7-én, pénteken délután ötkor. A tárlatnyitón Jager Éva énekel, Tokodi Gábor lanton játszik. Széman Richárd tündérvilága a Factory Creative Studio (Szeged), az Ördögszekér Vásárok és Fesztiválok (Szeged) és a Szárnyas Sárkány Kulturális Vállakozás (Nyírbátor) jóvoltából kerül falra és vándorol. Széman Richárd a kezdetektől a fotózza az idén tizenkilencedik alkalommal megrendezett nyírbátori Szárnyas Sárkány Hete utcaszínházi fesztivál történéseit. A most bemutatott válogatás ennek az évről évre égbe szálló három napos tündérvilágnak, tünékeny nyírségi manószigetnek pixelbe mártott lenyomata. „És közben kerestem, hol ágálnak a csepűrágók, az utcaszínházasok, a pillanatnak élő furcsa, szeretnivaló különcök, a kultúra peremén élő zsenik, akik egy jobb korban királyok kegyeltjei lennének... Csepűrágó barátaimat kiemelem saját idejükből, próbálom beemelni őket valamilyen meseidőbe”  (Széman Richárd) A Széman-féle egyedi tecnhika hasonlatos  annak a folyamatnak az eredményéhez, mint amit a  könnyűzenében figyelhettünk meg az elmúlt két évtizedben: ahol autentikus vagy retro alapokat öltöztetnek modern köntösbe.  Széman mesternél is a régi analóg technika keveredik a digitálissal. A régi, nagyméretű, használt, analóg negatívokat (üveg, vagy celluloid) beszkenneli. Ezeket néha digitálisan átszínezi, miközben megtartja az alapanyag textúráját, sérüléseit, képmaradványait – ezt használja a kép hordozójaként, erre kerül az új digitális anyag. A tárlat keddtől péntekig 10 és 18 óra között,szombaton: 9 és17 óra között látogatható. A művelődési központ és a kiállítóhely hétfőn zárva tart.
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu