2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Robin KalandSziget, Magyarország első ártéri kalandparkja

2011-06-24 16:35:07

188133_194219270608921_5486721_n.jpgA „Tiszafüred Császlód természeti értékekre alapozott ártéri kalandpark fejlesztése a Tisza-tavi régió turisztikai látogatottságának növeléséért” című projekt szakmai bemutatására került sor 2011. június 23-án, majd a nyilvános nyitórendezvényre június 30-án Tiszafüreden, a Tisza Balneum Hotel-ben. A 250 millió Ft összértékű beruházás 50%-os támogatással valósul meg. 18 hektáros területével Magyarország legnagyobb kalandparkjaként tartható számon. A Robin KalandSziget kompjárattal és motoros csónakokkal közelíthető meg. A kialakított pallóút és egyes elemei akadálymentesítettek. A vendégek biztonságáról és szórakozásáról ipari és egyéb alpintechnikai képesítéssel rendelkező animátor gondoskodik, a legmodernebb és legújabb típusú biztosító felszerelések garantálják a vendégek biztonságát.
 
A Tisza-tó vadregényes szigetén, festői környezetben, az ártéren, 18 hektáron épült Robin KalandSziget kicsiknek és nagyoknak, egyéneknek és közösségeknek is egész napos szórakozási lehetőséget kínál.A különleges, kalandos vagy épp extrém kikapcsolódásra vágyók kipróbálhatják magukat akár az adrenalin-növelő kerékpáros triálpályán, a különböző nehézségi szintekből álló erdei kötélpályákon, vagy az olyan egyedülálló vízi attrakciókon, mint a water walker, a vízicsopper vagy a vízikenguru. A zorb pedig a háromdimenziós száguldás szerelmeseinek ajánlott. Ezek mellett mászótorony, számháború-, minigolf- és íjászpálya, valamint tanösvény is várja az ide érkezőket. Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult kalandpark vízi úton, komppal vagy csónakkal közelíthető meg. Az egyedülálló, 140 élményelemes komplexum egyik fő attrakciója az a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas 15 méter magas kültéri mászófal, amely erőt, ügyességet és bátorságot egyaránt igényel. A fal tetején, a 17 méter magasan megépített kilátóból gyönyörködhetnek a kalandot keresők a Tisza-tó csodálatos állat- és növényvilágában, ahonnan aztán 300 és 400 méter hosszú drótkötél csúszdán ereszkedhetnek le a résztvevők. A Császlód-sziget kuriózuma az erdei kalandpálya, amely gyerekeknek és felnőtteknek, különböző nehézségi szinteken, egyenként 10-12 méteres játékot foglal magában kb. 1500 méteres hosszúságban. Látványos és különleges a sziget belsejét védő töltés tetején húzódó erdei tornapálya és a fák lombkorona szintjére épített magaslati kötélpályás tanösvény is. A sziget változatos növénytársulásai között kanyarog a 2 kilométer hosszú pallóút, amelyen végigsétálva láthatjuk a fák törzsén a házigazda Robin Hód rágásnyomait is. A zorbbal zorbonauta lehet, aki a hatalmas, átlátszó gumigömb belsejében vállalja a háromdimenziós száguldást a dombon lefele, és állítja a világot a feje tetejére. A számháború- vagy a minigolf pálya, a húzódzkodó vagy a fekvenyomó pad pedig további sportlehetőséget kínál a mozgás szerelmeseinek. (forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu