2024. Április 19. Péntek Emma napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Európai Ifjúsági Hét a régiónkban is

2011-05-12 11:57:45

mobilitas.jpg2011. május 15 és 21 között a következő programok kerülnek megrendezésre az Észak-alföldi régióban.
FOGÓCSKA Önkéntes küldő/fogadó szervezetek, cseréket és kezdeményezést lebonyolító korábbi nyertes pályázók az Észak-alföldi Régión belül május 17-én és 19-én egy-egy településre utaznak a cserékben és ifjúsági kezdeményezésekben, EVS-ben rejlő lehetőségek bemutatása érdekében. A kistelepülésekre (iskolából) hazatérő fiatalokat próbálják "spontán módon" beszélgetésre invitálni.
május 17-én az úticélok: Kengyel, Cibakháza, Földes, Ajak, Vaja
május 19-én az úticél: Egyek
szervezés alatt: Nagyhegyes
 
ÜZENŐFÜZET Az Európai Ifjúsági Hét kapcsán Üzenőfüzetek indultak körútra a régió mindhárom megyéjében.  A sajátos üzenőfüzetek arra vállalkoznak, hogy a fiatalok formális, informális csoportjainak adjanak lehetőséget arra, hogy megfogalmazzák közösségük életének kihívásait, sikereit, mely gondolatok – az ünezőfüzetek országos találkozásával, könyvvé olvadásával – az Új Nemzedék Jövőjéért miniszteri biztoshoz jutnak majd el. Az üzenőfüzet egyben játék is, melynek szabályai szerint a füzetet kézhez kapó közösségnek 24 órán belül tovább kell azt adnia egy másik, környékbeli közösségnek, reményeink szerint ezzel is erősítve, szorosabbra fűzve a sokszor egymás mellett tevékenykedő, de egymásról keveset vagy alig tudó ifjúsági csoportok közötti kapcsolatokat. Ha holnap Olvasónkhoz érkezne meg az Üzenőfüzetek egyike, kérjük, segítse annak útját! Amennyiben kíváncsi, hogy éppen melyik szervezetnél jár az Üzenőfüzet, irodánk Facebook oldalára kattintva megtudhatja. A Facebook oldal linkje:  http://www.facebook.com/pages/Mobilit%C3%A1s-%C3%89szak-alf%C3%B6ldi-Region%C3%A1lis-Ifj%C3%BAs%C3%A1gi-Szolg%C3%A1ltat%C3%B3-Iroda/125257090859898
LÁSSÉK... Az Európai Ifjúsági Hét alkalmából versenyt hirdetünk, hogy megtaláljuk a régió legkreatívabb ifjúsági közösségét, szervezetét! A feladat, hogy az ifjúsági szervezetek különböző felületeiket  felhasználva, feldíszítve  hívják fel a figyelmet az Ifjúsági Hét létére. Az elkészült alkotásokról a beküldött képeket irodánk facebook oldalán gyűjtjük. A legtöbb lájkot kapott kép értékes ajándékcsomagban részesül. Eredményhirdetés: május 20. 12h. (forrás: mobilitas.hu)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu