2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Ilyet még nem látott Hajdú-Bihar Megye!

2009-06-11 23:58:40

295_8305_ma.JPGLegalábbis az utóbbi 75 évben biztosan nem!
Lesz egy hely - a 2009. esztendő
Napisten havának (június) 13-14-e napján
- ahova várunk minden olyan kedves nemzettársunkat:

 
   * aki ha nem is tudja, mert nem tanították meg neki, de génjeiben, zsigereiben, lelke legmélyebb bugyraiban érzi, hogy ősei nagyszerű lelki és szellemi hagyatékának ő épp úgy jogos tulajdonosa, mint saját népének bármely tagja,
    * aki úgy gondolja: magyarnak lenni büszke gyönyörűség,
    * aki szívesebben hallgatja népünk csodálatos dallamkincsét, mint a médiából ráömlő hitvány, zenének nem nevezhető zajt,
    * aki párját ritkítóan tüzes táncainkat látván, zenéjét hallván nem tud mozdulatlan maradni,
    * aki meg tudja csodálni kézműveseink által alkotott „hétköznapi" csodákat,
    * aki csodálattal vegyes tisztelettel tudja szemlélni a lelkes hagyományőrző csapatok által megidézett régmúltat,
    * aki szereti hordani őseink viseletét, szívesen feszíti íjának húrját,
    * aki szereti a hagyományos magyar étkeket és italokat,
    * aki egyszerűen csak szeret hasonszőrű emberek között lenni, mint ő, érti és igényli a tiszta egyenes magyar, tehát igaz beszédet.
Ez a hely Mikepércs határán, a 47-es főútvonal mentén a Debrecen felőli oldalon lesz. Ezen a helyen mutatkozik be Hajdú-Bihar megye népének a Magyarok Szövetsége!
Magyarorsz__g.jpgMit is talál ott a kedves hazánkfia, ha úgy dönt, hogy velünk ünnepel 2009. június 13-14-én Mikepércs határában? Magyar Portékák vására, amelyben megtalálható és megvásárolható lesz a megye kézműveseinek, termelőinek portékái.
A szombaton 10.00 órakor megtartandó ünnepélyes megnyitó beszéddel - amit Tímár Zoltán Mikepércs polgármestere mond el - veszi kezdetét a kétnapos ünnep. Azt követően a Magyarok Szövetsége Megyei Zászlójának az avatása lesz, melyet Vukics Ferenc, a szövetség létrehozójának beszéde követ. Ezek után veszi kezdetét a rendezvény két színpadán a műsor, amelyben hallhatók, láthatók lesznek előadások a Magyarok Szövetségéről (eddigi eredményéről, céljairól), az ősi magyar kultúráról, miközben különböző művészeti csoportok produkcióit élvezhetjük. A rendezvény területén a Hagyományőrző csapatok tartanak bemutatót: íjászok, lovas íjászok, barantások (ősi magyar harcművészet). Továbbá lesznek játszóházak, gyermekfoglalkoztatók, kézműves bemutatók, egyéb tevékeny részvételt lehetővé tevő programok.
Az éhes, szomjas magyarokról a helyi és messzebbről érkezett vendéglátók gondoskodnak hagyományosan magyar ízekkel, itókákkal. A szombati napot szertűzzel, tűzönjárással zárjuk. A szertartást, ami alatt énekkel, dobszóval idézzük meg őseink lelkét, beavatott lelki vezetők végzik. Akik másnapra is szeretnének maradni és túl messziről jöttek, a szervezők táborozási lehetőséget biztosítanak.
A Magyarok Szövetsége nagy szeretettel meghívja minden kedves honfitársunkat! Gyertek közénk, érezzétek jól magatokat, ismerjetek meg bennünket és legyetek a barátaink! Várjuk még a megyében élő népi kismesterségek képviselőit, illetve népművészeti csoportok jelentkezését is!
Telefon: (30) 601-5619
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu