2024. Április 19. Péntek Emma napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
XV. Sárrétmenti Népzenei, Néptánc és Mesemondó Fesztivál

2009-05-29 13:27:36

kenderk__c.jpg2009. május 30-31-én a Kenderkóc Hagyományőrző Egyesület és a Dorogi Márton Városi Művelődési Központ közös szervezésében rendezik meg a XV. Sárrétmenti Népzenei, Néptánc és Mesemondó Fesztivált. A helyi civil szervezet a város művelődési központjával szoros együttműködésében 1994 óta rendezi a környék népzenével, néptánccal foglalkozó csoportjait összefogó fesztiválokat. A rendezvény beteljesítette eredeti célját: a Püspökladány közvetlen körzetében lévő településeken népdalénekléssel, népmesemondással, manuális népművészettel, néptánccal foglalkozó személyeken, csoportokon kívül egyre távolabbi vidékeken működő csoportok és egyéni előadók is megtisztelik jelenlétükkel a Fesztivált. 2001-től nemzetközivé szélesedett a mezőny: Erdélyből, Ukrajnából és Szlovákiából, Szerbiából, Spanyolországból, Kalmükföldről jött művészeti együttesek produkciójában is gyönyörködhetett már a népes számú résztvevő és érdeklődő közönség. Ebben az évben a székelyudvarhelyi Kékiringó Néptánccsoportot és a felvidéki Zoboralja kulturális küldöttségét láthatják az érdeklődők.
A 350 főt váró rendezvény programja:
május 30-án szombaton 10 órától színes felvonulás és ünnepélyes megnyitó , majd két helyszínen zajló néptáncos, népzenei és mesebemutatók. Este a székelyudvarhelyi Kékiringó, a helyi Csimpolya, Kicsimpolya és a Kenderkóc együttesek gálaműsora látható, melyet hajnalig tartó táncház követ. A nap folyamán pünkösdi király és királynőválasztás lesz. Emellett lovasbemutatón, ügyességi versenyen, mesterség-bemutatókon szórakozhatnak, játszóházban ügyesedhetnek az érdeklődők és a résztvevők.
május 31-én vasárnap több helyszínen színes pünkösdölést terveznek a szervezők a vendég székely és szlovákiai magyarok és a helyi néptáncosok közreműködésével. A csoportok 16 órától színes műsort adnak a helyi strand területén.
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu